![]() |
Columbia |
![]() |
Colombiaanse empanadas kan zowel gebakken of gefrituurd, maar zijn meestal gebakken, met een groot verschil is ze bijna altijd gemaakt met een knapperige buitenkant maïsmeel, in plaats van met witte bloem zoals in Argentinië of Cuba. De ingrediënten die worden gebruikt in de vulling kan variëren naar gelang de regio, maar het zal bevatten meestal componenten, zoals zout, rijst, rundvlees of rundergehakt, geraspte kip, gekookte aardappelen, kaas, hardgekookte eieren, en erwten. In het departement Valle del Cauca, zijn zij over het algemeen gevuld met gehakt, gele aardappel, of Creoolse aardappel. Ze zijn ook geserveerd met erwten, tomaten, koriander, en vele andere kruiden. In de stad Medellín, kan chorizo gevulde empanadas gemakkelijk worden gevonden, omdat de liefde van de stad van varkensvlees en chorizo vlees |
In het Caribisch gebied, empanadas gebakken zijn, het deeg is maïs gebaseerde, en vullingen zijn gehakt, geraspte kip, en op de grond costeño kaas. In de Amazone regio's van Colombia, zoals het gebied van de stad Leticia, kunnen veel zoete empanadas te vinden, vanwege de grote vraag en de hoge aanbod van tropische vruchten van de regio. Veel van deze empanadas zijn gevuld met een soort jam, bestaande uit dit soort tropisch fruit, zoals Lulo, zapote, en nog veel meer, die allemaal zijn te vinden in de Amazone regio's van Colombia. Kan echter radicale veranderingen ook te vinden (kaas empanadas, kip-only empanadas, en zelfs trucha (forel) empanadas. Het deeg is meestal maïs gebaseerde, hoewel aardappelmeel wordt ook gebruikt. In Santander, tarwemeel gebak is de populairste , met een verscheidenheid aan vullingen die ananas en zelfs paddestoelen, maar de empanadas van de grond of gepureerde maniok (gevuld met rijst, geraspte kip of gehakt, en meestal, gehakte hardgekookte ei en koriander), kunnen onder meer zijn een vertegenwoordiger traditionele gerechten . ---Colombia Empanada Costeña (klik om te openen/sluiten)
Colombiaanse empanadas worden meestal geserveerd met aji (ook wel picante en aji pique door sommige mensen), een saus van koriander, groene uien, rood of zwarte peper, azijn, zout en citroensap, en vaak, stukjes avocado. Bottled commercieel gemaakt warme sauzen worden ook gebruikt om smaak toe te voegen aan de empanadas. De saus wordt meestal bereid met een pittige kick, balanceren heel goed met de nootachtige, neutrale smaak van het vlees, aardappelen en kruiden die deel uitmaken van de typische Colombiaanse Empanada. Een andere variëteit is inclusief gevulde aardappelen (papas rellenas), een variant met aardappel in het deeg in plaats van maïs deeg;. Ze hebben ronde vormen
|
Verkooppunten: | ![]() |