Portugal |
Een empanada (of empada, in het Portugees) is een gevulde brood of gebak. Empanadas vindt je in vele landen in West-Europa, Latijns-Amerika en delen van Zuidoost-Azië. De naam komt van de Galicische, Portugees en Spaans werkwoord paneren, wat betekent wrap of jas in brood. In Brazilië, een variant van de "taart", genaamd "Cake" (Pastel (voedsel)) is een veel voorkomende dag-na-dag eten, vind je een |
|
verscheidenheid aan vullingen, zoals: pizza, mozzarella, kip met catupiry, vlees, hart van palm, kleine garnalen, varkensvlees. Hun oorsprong Empanadas herleiden tot Galicië en Portugal.Ze verscheen eerst in het middeleeuwse Iberia In de tijd van de Moorse invasies. Een kookboek gepubliceerd in het Catalaans in 1520, de vrijheid van Coch door Ruperto de Nola, vermeldingen Gevuld Met zeevruchten taart recepten van soa's onder Catalaans, Italiaans, Frans, en Arabische hapjes. |
Verkooppunten: |